Baksmell på skatten

Baksmell på skatten er ikke særlig morsomt. Likevel er det en dog del som får dette hvert eneste år. Årsakene kan jo være mange og i en del tilfeller er det rett og slett fordi skatteetaten ikke har fått med seg alle de fratrekk du skulle hatt på årets ligning. Derfor er det veldig viktig at du tar deg tid til å rett din ligning når den først kommer, enten du har fått baksmell eller ikke. I enkelte tilfeller kan det dreie seg om meget store beløp. I tillegg til at du kan få tilbake på skatten vil du også få 7% rente på de pengene du får tilbake, noe som betyr at det å «spare» ved å betale inn for mye i skatt er en av de beste spareløsningene som finnes i norge per i dag. Vær likevel oppmerksom på at det ikke er godtatt med en slik spremåte, så hvis man finner ut at du spekulerer i dette kan det være at du mister rentene på de pengene du får igjen.

Får du likevel baksmell på skatten er dette like ergerlig for hver gang. For noen er dette helt greit, da de på forhånd vet om dette og betaler inn det skyldige beløpet med en gang. Værre er det om en har beregnet at man skal ha tilbake på skatten og likevel får en baksmell. Da sitter man mange ganger og lurer på hva man skal gjøre. Kan hende hadde man planlagt ferie for skattepengene, eller at feriepengene nå istedet må brukes til å betale tilbake skatt. Får du baksmell på skatten har du mulighet til å betale ned dette over tid. Snakk med skatteetaten og kom frem til en nedbetalingsplan som vil passe for deg. På den måten trenger du ikke kansellere ferien som ungene har gledet seg til i flere måneder, selv om du kanskje må leve litt mere spartansk i tiden etter at ferien er ferdig.

En annen måte å gjøre det på. En kjappere og enklere måte, er jo å ta opp lån eller refinansiere et nåværende lån for å betale ned restskatt. Dette er jo selvsagt ikke å foretrekke, men kan i enkelte tilfeller være en løsning. Snakk først og fremst med din bankforbindelse om du kan refinansiere et nåværende lån. Går ikke dette kan et forbrukslån være en siste utveg, men må på det sterkeste frarådes. Et forbrukslån blir fort 3-4 ganger dyrere å betale tilbake enn om du får til en nedbetalingsplan med skatteetaten, så først og fremst er nok en nedbetalingsplan den beste løsningen hvis du får baksmell på skatten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *