Forbrukslån

Du himler sikkert med øynene og lurer på om jeg er riktig vel bevart som påstår noe slikt. Forbrukslån kan faktisk enkelte ganger være lurt. Det er IKKE lurt å ta opp forbrukslån for privat forbruk eller for å nedbetale andre lån, bare så det er sagt med en gang. Forbrukslån kan derimot i enkelte tilfeller være smart. Forbrukslån er jo ikke akkurat de billigste lån man tar opp, så en bør tenke seg godt om før man går til skrittet å ta seg opp forbrukslån.

Som sagt er det i enkelte tilfeller det kan være smart med forbrukslån. Ved privat bruk kan dette være hvis du skal gå til innkjøp av ferie, innbo, båt eller bil og er helt sikker på at du kan innløse lånet før rentene starter. De fleste låntilbydere kan gi deg forbrukslån med opptil X mnd. renteutsettelse, noe som betyr at det eneste du i praksis betaler er etableringsgebyret, som gjerne er på mellom 500 og 1000 kroner. I disse tilfellene må du være knallhard mot deg selv når du får utbetalt feriepenger, skattepenger eller bonus. Ikke bruk disse pengene til noe annet enn å tilbakebetale forbrukslånet. Faller du for fristelsen til å bruke pengene til noe annet vil rentene på forbrukslånet starte og lånet vil ende opp med å bli en ekstra hemsko rundt din fot.

Ett annet tilfelle kan være hvis du skal invistere i egen næring. Som nyoppstartet firma har du ikke så mye kredibilitet hos banker, derfor kan et forbrukslån være eneste muligheten til å skaffe kapital til firmaet. Dette må da være et firma du har tro på, samtidig som du har en produktlinje du har tro på. Du bør også ha testet markedet før du tar opp lånet, slik at du er veldig sikker på at du har mulighet til å tilbakebetale forbrukslånet kjappest mulig. Det er ingen tvil om at forbrukslån er dyre lån, men benyttet på riktig måte kan det være smart å benytte forbrukslån. Enkelte ganger, som nevnt over, kan det også være din eneste mulighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *